öppna mobilmeny

Alla platser som vi besökt:

Biskopsgården I

Stadsdelen Biskopsgården på västra Hisningen har under de senaste åren dragits med ett dåligt rykte kantat av gängkonflikter och våld. Vi har med våra bilder försökt att skildra en plats som är så mycket mer än bara sitt ökända namn.

Läs mer

Biskopsgården II

Under mars 2014 ordnade Biskopsgårdens Bibliotek en samlingsutställning under namnet "Med Biskopsgården i Fokus". Medverkade gjorde flera olika bildkonstnärer och fotografer som alla gav sin bild av stadsdelen. Här hittar du vårat bidrag.

Läs mer

Kärra

Kärra på norra Hisingen är lite av en bortglömd stadsdel, som få göteborgare besöker utan att ha en speciell anledning. Vi tog Rosa express norrut för att utforska detta okända hörn av vår stad.

Läs mer

Västra Frölunda

I Frölunda i sydvästra Göteborg finns allt från miljonprogram till miljonärsvillor. Vi har försökt fånga denna stora och mångfacetterade stadsdel på vårt vis.

Läs mer

Kyrkbyn

Trots sitt centrala läge på Hisingen glömmer ibland folk att Kyrkbyn finns. Men i denna lilla pärla finns det gott om spår av det historiska Göteborg, från en 1300-talskyrka till en kolerakyrkogård och ett autentiskt 50-talstorg.

Läs mer

Kortedala

Kortedala har gått igenom många faser, från de tidigaste årens arkitektoniska under till senare års mer våldsamma rykte. Vi upptäckte en levande stadsdel med många olika ansikten.

Läs mer

Bergsjön

Bergsjön har fått sitt namn efter en vacker och populär badsjö insprängd i skogen. Här finns även ett unikt stadszoo och mycket annat att ge, trots detta är platsen dessvärre förknippad med gäng och våld. Vi ville försöka förmedla en annan bild.

Läs mer

Tuve

Trots att Tuve ligger tämligen centralt på Hisingen så är det inte så många som varit här. Platsen är kanske mest känd för det ödesdigra Tuveraset, men här finns även en vacker medeltidskyrka och den angränsande Hisingsparken med Slätta Damm.

Läs mer

Älvstranden

Älvstranden är kanske den stadsdel som genomgått den mest dramatiska transformationen under de senaste femtio åren. Från varsindustri och arbetarklassbefolkning till moderna företag och lyxiga lägenheter för de mer välbeställda. Vi undersökte hur det blivit då gammalt möter nytt.

Läs mer